Even voorstellen …

Mijn naam is Anton Jacobsen en ik beheer, samen met een team van aquarium-enthousiastelingen, het rif-aquarium in Saffier.
Het aquarium is eigendom van de zeeaquariumvereniging Cerianthus. Wij houden onze maandelijkse ledenavonden in Saffier en hebben in ruil daarvoor het aquarium neergezet.

Ik woon in Waddinxveen, samen met mijn echtgenote, kat en natuurlijk … vissen.
Vanaf de basisschool heb ik diverse aquaria gehad. Ongeveer 30 jaar geleden ben ik met mijn eerste zeewaterbak gestart, na weer een vakantie aan de kust van Bretagne. Het zal dan ook niet verbazen dat ik begonnen ben met anemoontjes, heremietkreeftjes en garnalen, zelf ingevoerd vanuit Frankrijk.

Aquarium houden is een kwestie van vallen en opstaan, blijven leren en heel veel geduld hebben. Ik ben dan ook blij dat het aquarium in Saffier goed en stabiel draait.
Wij komen 2 a 3 keer in de week langs om de ruiten te poetsen, wat extra voer toe te dienen en vooral, heel veel apparatuur te controleren. In de kast onder het aquarium staat een kleine waterzuivering.
Het afgelopen jaar (2020) zijn we helaas wat vissen kwijt geraakt, vervangers daarvoor zullen eind 2020 geïntroduceerd worden.

Mocht je iets zien in het aquarium dat je niet vertrouwt, laat het dan even weten via 06 1912 2849 (bellen, whats-app, SMS).

Waddinxveen, 22 september 2020