HomeOnderwerpenOverigCoralscience nu ook als Koraalwetenschap.nl

Coralscience nu ook als Koraalwetenschap.nl

Tim Wijgerde en Jean Paul ten Klooster (beiden gewaardeerd lid van Cerianthus) onderhouden samen met en enkele andere enthousiaste (mariene) biologen de website Coralscience.org.

Op die site staan heel veel wetenschappelijk verantwoorde en goed leesbare artikelen over koralen. Toch heeft Tim de afstand tot de N-derlandse hobby-aquariaan verder verkleind. Hij heeft de Nederland-se versie van de website gelanceerd: Koraalwetenschap.nl.
Daar plaatst hij Nederlandstalige artikelen. Er staan er inmiddels een aantal op. We maken er graag een beetje reclame voor:

Hoe detecteren koralen maanlicht?

Het is algemeen bekend dat koralen op het rif zich elk jaar synchroon voortplanten, net na de volle maan in de zomer. Wetenschappers ge-loven dat dit proces gereguleerd wordt door maancycli. Maar hoe ne-men koralen maanlicht waar en hoe reageren ze erop?

Het rif als kalkreactor?

Klimaatverandering is tegenwoordig een populair discussie-onderwerp. Bekend is dat hoge watertemperaturen in de zomer voor bleking van de koraalriffen kunnen zorgen. Dat een verhoogde CO2 concentratie een net zo grote bedreiging vormt, is minder bekend.

Wat zijn koraalriffen?

Wat zijn koraalriffen precies? Lees dit artikel en stap in de wondere we-reld van de tropische koraalriffen. Dit artikel wordt ondersteund door prachtige foto's van fotograaf Hans Leijnse!

De voortplanting van koralen; een toekomstig gevaar?

De voortplanting van koralen is een essentieel onderdeel van het leven op de riffen en een seizoensgebonden gebeurtenis. Helaas zou dit prachtige verschijnsel de riffen in de nabije toekomst weleens in groot gevaar kunnen brengen…

Nieuwsgierig geworden? Surf eens naar www.koraalwetenschap.nl!

De redactie
Ga naar boven