HomeOnderwerpenOverigDe excursie naar Triton en Korallenfarm

De excursie naar Triton en Korallenfarm

Het is weer even geleden dat we een excursie hebben georganiseerd. Het valt niet altijd mee om een heel dagprogramma in elkaar te zetten. Als je naar het buitenland gaat dan dien je rekening te houden met de afstanden tussen de bedrijven die je wilt bezoeken. Maar het was gelukt mede door de goede samenwerking met Raymond Gouder de Beauregard één van onze Cerianthusleden. Hij zorgde voor de eerste contacten met Triton en Korallenfarm zodat ik de excursie daarna, in overleg met hem, kon uitbouwen tot een goed programma.

Het was wel even schrikken dat zoveel leden zich aanmeldden. Dat had ik niet verwacht, maar de belangstelling voor het bedrijf Triton bleek toch overweldigend. De ruimte was daar echter beperkt en in overleg met Eshan waren we toch met zo'n grote groep welkom. Het was ook fijn dat door carpooling iedereen mee kon en het was nog gezellig ook.

We werden op 11 juni gastvrij onthaald door Eshan en zijn vrouw Linda. Koffie en diverse hapjes stonden gedurende ons verblijf klaar. In de hal stond een groot aquarium. Een mooie binnenkomer, want iedereen begon direct met elkaar te discussiëren. Verzameld rondom het aquarium gaf Eshan uitleg over de inhoud van de bak. Vooral de zeer grote doopvont maakte indruk. Prachtige koralen, Gorgonen en niet te vergeten een puntgave Witborst dokter, een flinke Harlekijnvis, een Sabeltandslijmvis en een mooie Koraalvlinder maakten het plaatje compleet. Onder het aquarium konden we ook het filtersysteem bekijken en vertelde hij het een en ander over de ledverlichting. Het meten van het water stond natuurlijk centraal deze dag. Door de beperkte ruimte gingen we in groepjes naar de experimentele ruimte waar Eshan wat dieper inging op de techniek van het meten en wat de functie is van de dure apparaten. Gelukkig was het lekker weer en konden we ook even buiten met elkaar praten over onze hobby. We hadden voldoende tijd voor ons verblijf uitgetrokken zodat alle aanwezigen voldoende geïnformeerd konden worden. Iedereen was onder de indruk en een aantal wilde eigenlijk niet weg, want buiten was nog een ruimte waar allerlei gegevens verzameld en verwerkt worden en die wilden zij ook nog even zien.  Na een bedankje aan Eshan en Linda voor de geweldige ontvangst gingen we toch richting Dortmund naar de Korallenfarm.
De Korallenfarm is gespecialiseerd in vooral steenkoralen. Met achtendertig leden was het ook direct vol in de zaak. Aan de voorzijde staat een mooie showaquarium. Zeker de moeite waard om rustig te bekijken.  In het midden staan de grote brede rechthoekige aquaria. Die op een geschakelde wijze met elkaar zijn verbonden. Goed gevuld met allerlei soorten leder- en steenkoralen. Groot en klein, keuze zat. Mijn aandacht ging voornamelijk uit naar vissen. Tussen de koralen zwommen een paar prachtige exemplaren zoals de Goudpunt keizersvis,  de Maskerwimpelvis, de Koekop. De  Hengelaarsvis en een Bladvis werden maar in apart bakjes gehouden. Er was dus genoeg te zien. Een minpunt was dat je er niet kon pinnen. Gelukkig werden er onderling contanten uitgewisseld tussen de leden die absoluut iets wilden aanschaffen. Helaas lukte dat bij een aantal niet.

Daarna vertrokken we naar Venlo om heerlijk te dineren bij Happy Wok. Het was een gezellig gebeuren. Tegen zeven uur gingen we allemaal weer huiswaarts. Al met al was het een bijzonder geslaagde dag met dank aan Raymond, Eshan en Linda Dahsti. Helaas voor ons aquarianen vertrekken Eshan en Linda definitief naar Australië om daar met hun werk door te gaan.
 
Ik ga aan de slag om voor dit jaar weer een excursie te organiseren. Ideeën zijn welkom.

Ga naar boven