OVER ONS

IT'S ALL IN THE NAME

Onze vereniging is vernoemd naar de beroemde Cerianthus.

Cerianthus is een geslacht van neteldieren uit de klasse van de Anthozoa (bloemdieren). Er bestaan zo’n 50 soorten met een stamhoogte van tussen de 10 en 70 cm. In onze hobby worden veelal de kleinere soorten gehouden.

Cerianthussen hebben een diepe zandbodem nodig waarin ze hun koker nestelen. Deze koker fungeert als bescherming waarin ze zich kunnen terugtrekken bij gevaar.

Deze mooie dieren komen over de hele wereld voor. Ze zijn zeer divers van kleur. In onze hobby zie je veelal de tweekleurige soorten.

Alle Cerianthussen kunnen flink netelen, dus geef ze voldoende ruimte.

ONZE VERENIGING

Onze zeeaquariumvereniging is een grote, actieve vereniging met meer dan 150 leden door heel Nederland. Maandelijks komen wij bij elkaar in Utrecht. Tijdens deze ledenavonden worden er veelal lezingen gehouden, maar ook knutselprojecten, discussieavonden of bekijken wij video/fotopresentaties over het een of ander wat met onze hobby te maken heeft. Tijdens de pauze, zo halverwege de avond, is er de bar met fris en lekkers en houden wij een verloting van aquariumspulletjes. Naast deze vaste maandelijkse avond hebben wij jaarlijks een verenigingsuitje. Dit zijn uitstapjes naar b.v. Burgers Ocean met een rondleiding achter de schermen.   Eenmaal per jaar houden wij een Beginnerdag op een zaterdag in januari. Deze dag staat in het teken van de beginners en “net begonners”. Deze dag is toegankelijk voor leden als ook niet-leden. Door middel van verschillende presentaties word je volledig bijgepraat over alles wat er komt kijken als je met deze hobby wilt starten. Waar je op kunt letten, wat wel echt nodig is en wat je eventueel later nog zou kunnen aanschaffen. Alles om je op weg te helpen in de start van een hele mooie fascinerende hobby! In november besluiten wij altijd het verenigingsjaar met een algemene ledenvergadering, de ALV. Deze avond is tweeledig. Het eerste deel van de avond legt het bestuur verantwoording af aan de leden over het afgelopen boekjaar. Er is daarnaast expliciet de ruimte voor vragen en suggesties vanuit de zaal en worden er stemmingen gedaan met betrekking tot door te voeren vernieuwingen. Dit is ook het moment dat bestuursleden kunnen aan/aftreden.

ONZE BESTUURSLEDEN

Ian Kerkhof

Voorzitter & Eindredacteur

lees meer

stuur email

Mark Einerhand

Yvonne Faber

Chiel de Jonge

Fred Kimpel

Penningmeester & Admin

lees meer

stuur email

ONZE BEHEERDERS

Ian Kerkhof

Eindredacteur

lees meer

stuur email

Mark Einerhand

Yvonne Faber

Jack Eberson

Technischbeheerder
Bestuurssite

lees meer

Anton Jacobsen

Coördinator Aquariumbeheer

lees meer

stuur email

Rien van Zwienen

Aquariumbeheerder

lees meer

Ton van Dijk

Aquariumbeheerder

lees meer

Mark Einerhand

Aquariumbeheerder

lees meer

VACANT

Aquariumbeheerder

lees meer

VACANT

Aquariumbeheerder

lees meer

ONZE VACATURES

Nog 1 Redacteur

Technisch beheerder bestuurssite

2x Aquariumbeheerder

ONZE ADVERTEERDERS