Beste zeeaquariumliefhebber,

Mijn naam is Fred Kimpel, ben getrouwd met Monique en woon samen met Björn een albino fret en natuurlijk met vissen.In de tuin een vijver van 4 kuub met Koi’s, Shubunkins, en “opvang” goudvissen en in de huiskamer natuurlijk een niet al te groot zeeaquarium een RedSea Reefer 250.

Na vanaf mijn jeugd begonnen te zijn met een goudvis in een kom is dit later overgegaan naar een zoetwater aquarium met een gevarieerde flora en fauna, gewoon een gezellig aquarium met van alle windstreken vis en planten door elkaar.

Na vele jaren plezier hieraan te hebben beleefd was het toch tijd voor wat anders. Het aquarium leeg gehaald en tijdelijk op zolder geparkeerd.
In 2011 toch weer het idee om aquarium te nemen en spontaan het idee opgevat een zeewater aquarium te beginnen.Bij een aquariumzaak in Delft een 90 liter “Nano” bakje aangeschaft zo’n plug and play type. Alles erop eraan stekker erin en draaien maar. 

Maar wat komt er eigenlijk bij kijken een zeewater aquarium, op internet gezocht na tips en trucs. Zo kwam ik terecht bij Cerianthus in  april 2011 ben ik de beginnersdag gaan volgen en hier veel van opgestoken hoe ik met mijn nieuwe aanwinst een goede start kon maken en op de beginnersdag gelijk lid geworden van de vereniging.

Op de verenigingsavonden was ik vrijwel een van de eerste aanwezigen, als je in Utrecht werkt ga je niet eerst naar huis in Leiden om daarna na het eten weer terug te gaan naar Utrecht. Je helpt dan de aanwezige bestuursleden met klaar maken van de zaal en van het een komt het ander je gaat ook mee helpen achter de bar.
Naast de bar werkzaamheden ben ik ook gevraagd om twee keer de jaarlijkse kascontrole uit te voeren, controleren of de penningmeester zijn zaken goed voor elkaar heeft. De huidige penningmeester zou voor langere tijd naar het buitenland gaan en mij werd gevraagd of ik zijn taken over wilde nemen. Ik ben weliswaar geen boekhouder maar stoeien met Excel en getallen vindt ik wel leuk om te doen. in 2014 werd ik aspirant bestuurslid om zo een periode mee te draaien en de wijze van administreren te leren. Per november 2015 ben ik nu de penningmeester van de vereniging en doe mijn best om de vereniging niet in de rode cijfers te laten komen.
Dit komt neer op het innen van de contributie, verzorgen van de facturatie aan adverteerders, betalingen aan de drukker, de abonnementen van de webhosting en vele andere financiële zaken.

Fred Kimpel