Beste lezer,

In de jaren zestig zat ik op de kweekschool in Den Helder. In de hal stond een koud water zeeaquarium. Prachtig om te zien. Rode paarde anemonen, zeesterren, garnalen en krabben. Niet veel later zag ik in een meubelzaak een klein tropisch zeeaquarium staan. Hierin stond een groot stuk dood koraal en daar zwom een prachtige Hertogskeizersvis ( Holacanthus tricolor)in. De belangstelling voor mijn zeeaquarium hobby is hier ontstaan.

In 1980 ben ik lid geworden van zeeaquariumvereniging Cerianthus. Vanaf het begin heb ik me hier thuis gevoeld. Hier ontstonden persoonlijke contacten met leden die dezelfde hobby beoefenden. Ooit ben ik begonnen met twee Eheim potfilters onder het aquarium en daarna alle soorten filters en technieken meegemaakt tot aan de huidige situatie. Er is ontzettend veel veranderd als ik dat vergelijk met mijn eerste jaren. Het accent van mijn hobby blijft, ondanks de prachtigste koralen, toch bij de vissen.

 In 1993 nam ik zitting in de kascommissie, daarna volgde in 1993 een bestuursfunctie als secretaris en sinds 1996 ben ik voorzitter. De laatste twee jaar ben ik ook mederedacteur van ons blad Cerianthus Magazine. Mijn belangrijkste taak is om de vereniging zo goed mogelijk te promoten en dat de leden zich kunnen vinden in wat de vereniging Cerianthus doet. Hieronder vallen o.a.: het geven van voorlichting, spreken met leden op de maandelijkse ledenavonden, het organiseren van leerzame en interessante excursies, bakbezoeken en de contacten met De Saffier. Het zijn bezigheden die ik leuk vind om te doen. Maar je kunt je werk als voorzitter pas goed doen als je ook een goed functionerend bestuur hebt. Een goed bestuur is de motor van een vereniging. In al die jaren verloopt de onderlinge samenwerking uitstekend en zorgen we samen voor een actieve vereniging. Als voorzitter hoop ik dat we als enige echte zeewatervereniging in Nederland een positieve bijdrage kunnen leveren aan de uitoefening van onze hobby.

Laten we hopen dat het Coronavirus snel voorbij gaat en dat we weer al onze activiteiten kunnen oppakken.

Ian Kerkhof

Voorzitter