Dag nieuwsgierige lezer,

Leuk dat je interesse toont! Aangenaam kennis te maken!
Als bevlogen enthousiasteling besloot ik in 2010 terug te gaan naar mijn roots in het Caribisch gebied. Om precies te zijn Bonaire. Daar opgegroeit miste ik de sfeer en vrijheid die ik daar altijd ervoer. Hoe kon ik in mijn nieuwe thuis in Nederland, toch een beetje Bonaire-feel overbrengen.

Ik besloot mijn schelpen en koralencollectie mee te nemen naar Nederland en te displayen in huis. Ik heb een duikopleiding gevolgd en naast mijn zoetwateraquarium ben ik een zeewateraquarium opgestart.

Ik begon met een Nanobakje van geloof het of niet,….slechts 40 liter.
Motto was: “als het mij lukt hierin de waterwaardes stabiel te houden en er nog plezier in te beleven, dan lukt het ook in een groter rif, en ben ik geschikt voor deze hobby”.

Een pittige start was het wel, moet ik eerlijk toegeven. Al snel leerde ik dat je een verkoper NOOIT op zijn blauwe ogen moet geloven,… voor je het weet zit je met een LSD Mandarijnpitvisje in een 40 liter bak. Niet doen dus.
Ik bijt mij graag vast in dingen en daarmee dus ook in het thema: “hoe overleeft mijn pitvisje een Nano” Nou door heel veel bijvoeren, heel veel verversen en eindeloos geduld hebben. Dat laatste heb ik niet zo,… dus binnen 3 maanden had ik afscheid genomen van mijn Juwel-Panorama Amazonebak en deze omgetoverd tot functioneel zeewaterbak met interne afschuimer en dus geen sump. Pitvis blij, baasje ook blij! Deze LSD Mandarijnpitvis heeft een respectabele “aquariumleeftijd” gehaald van 10 jaar, ondanks de vele verhuizingen en aquariumziektes die mij op mijn weg naar wijsheid hebben geteisterd.

Momenteel ben ik eigenaar van een zwart trespa doorkijkrif:
200x40x70cm
4x Ledverlichting
een ruime sump met:
Eiwitafschuimer
Refugium met Cheato, zand, levensteen en biopellets,stromingspomp en Ikeaverlichting erboven
UVC filter
Teco TK1000 koeler
Een 6 kanaals ATI doseerpomp
Eheim opvoerpomp

Naast het houden van mijn rif, met zo min mogelijk poespas, kun je mij met een tank op de rug vinden in de wateren van Nederland. En zo af en aan eens samen met mijn lokale duikteam op Bonaire.

Binnen de vereniging verzorg ik de verenigingsadministratie en hou ik de heren van het bestuur een beetje in toom (haha). Recent ben ik de uitdaging aangegaan om voor het eerst een website te bouwen, deze dus. Wat vind je ervan? Voel je vrij mij te mailen, alles kan altijd beter is mijn motto. ūüėČ

Heb je zelf ook een zeeaquarium en ben je nog geen lid? Kom gerust eens (vrijblijvend) langs op een ledenavond. Stuur mij dan wel even een mailtje zodat je opgevangen kunt worden.

In het dagelijks leven ben ik een vrouw van vele talenten zegt men ;-),  moeder van 2 heerlijke dochters en plusmoeder van twee stoere jongens.  Ik ben een creatieve duizenpoot, geef (bij)les, maak gelegenheidsbloemwerk, doe aan activiteitenbegeleiding in een zorgcentrum, help kansarme kinderen, duik, doe aan onderwaterfotografie en grafisch ontwerp en ben graag op het strand of in het bos te vinden voor een heerlijke wandeling.

Graag tot ziens!
Groet Yvonne