Leuk dat je interesse toont in de beheerderswerkzaamheden van het verenigingsaquarium!

Graag vertel ik je hier meer over.

Onze vereniging heeft met Socius de afspraak dat wij maandelijks onze verenigingsavonden bij hun in huis mogen houden. Wij betalen geen huur maar in ruil daarvoor hebben we een zeeaquarium gebouwd in de hal van het pand.

Wij beheren dit verenigingsaquarium zodat de bewoners hier plezier aan kunnen beleven en wij verzekerd zijn van een kosteloze plek om met onze leden maandelijks een mooie avond neer te zetten.

Met deze regeling kunnen wij onze contributie voor de leden zo laag mogelijk houden, waardoor wij een laagdrempelige vereniging blijven voor iedereen die deze hobby heeft.

Dit aquarium is nagenoeg zelfvoorzienend. Wel blijft er altijd wat menskracht nodig voor het e.e.a. aan onderhoud. Hierbij kun je denken aan:
* het schoonmaken van de ruiten
* het onderhoud van de filters
* de lampen ontdoen van zoutaanslag
* de waterwaardes testen en waar nodig bijsturen
* de vissen observeren of ze eten en gezond zijn
* het verdampte water bijvullen

We hebben voor deze werkzaamheden een beheerdersploeg. Binnen deze ploeg is er 1 aanspreekpunt die het contact onderhoud met de overige beheerders en rapporteert aan het bestuur.

Hoe meer beheerders er zijn hoe vaker er gerouleerd kan worden onderling Het rooster is nu zo dat we 2x per week het aquarium afwisselend inspecteren/onderhouden. Idealiter streven wij naar een onderhoudsploeg van 4 tot 6 personen wat betekend dat je om de 4 tot 6 weken wordt ingeroosterd. Dat houdt het leuk voor iedereen met een baan en een druk privéleven.

Momenteel is de groepsgrootte wat mager en zouden we dolgraag per het nieuwe seizoen wat versterking krijgen.

Iedere nieuwe beheerder wordt uitgebreid ingewerkt en je kunt er altijd voor kiezen om de onderhoudsmomenten met zijn 2-en te doen. Wel zo gezellig. Je hebt geen specifieke ervaring nodig.

Lijkt dit je wat of heb je vragen?
Anton Jacobsen en het bestuur staan je graag te woord. Anton is tevens bereikbaar via 06-19122849